Als je een zwangerschapstest doet kan deze zowel een positieve als een negatieve uitslag opleveren. Uiteraard hoop je erop dat de uitslag positief zal zijn wanneer je samen met je partner een kindje wenst. Een positieve uitslag betekent namelijk dat je inderdaad zwanger bent en dat je samen kunt gaan dromen van jullie eigen kindje. Aan de andere kant is het mogelijk dat een zwangerschapstest positief is zonder dat je het daadwerkelijk bent, maar de kans daarop is gelukkig erg klein.

POSITIEVE ZWANGERSCHAPSTEST

Een positieve zwangerschapstest valt te herkennen aan de bekende streepjes op de test. Aangezien je met verschillende soorten testen kunt werken is het verstandig om vooraf even goed te lezen wat de verschillende symbolen betekenen en welke er mogelijk zijn. Door dit vooraf te doen kun je er zonder verwachtingen naar kijken en zal je in ieder geval niet proberen de symbolen op de door jou gewenste manier te verklaren. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar wanneer je erg graag zwanger wilt worden is het van groot belang om de uitslag van de zwangerschapstest zo objectief mogelijk te bekijken.

INNESTELING GESLAAGD

Indien je zwangerschapstest positief is mogen we je feliciteren, want dat betekent dat de innesteling geslaagd is en je zwanger bent! Vanaf dit moment zal zich een embryo in je baarmoeder gaan ontwikkelen, dat vervolgens uit zal gaan groeien tot een kindje van jou en je partner. Indien de zwangerschapstest is het dan ook van belang om bijvoorbeeld te bellen met de verloskundige, al kun je het verder beter nog even voor je houden. Ondanks dat je er natuurlijk niet aan wil denken kunnen er eventueel nog dingen mis gaan, waardoor het verstandig is om nog even wat voorzichtigheid te betrachten.

BELLEN MET DE VERLOSKUNDIGE

Zodra je zwangerschapstest positief is kun je bellen met de verloskundige, aangezien het verstandig is om zo snel mogelijk een afspraak te maken, voor 8 weken. Wij helpen jou graag bij het vinden van een goede verloskundige bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor bellen naar 085 – 105 19 09. Eén van onze kraamzorgconsulenten staat jou graag te woord. Daarna zal de verloskundige bekijken of alles goed gaat met de zwangerschap en op die manier in kunnen schatten of je op een gezonde manier zwanger bent. Indien dat het geval is kun je het je directe familie gaan vertellen, aangezien de kans dan groot is dat het allemaal goed gaat komen. De zwangerschapstest die positief is kun je daarmee zien als een eerste teken aan de wand, maar je dient nog wel even geduld op te kunnen brengen.

DROMEN VAN JE KINDJE

Zodra je zwangerschapstest positief is en je na 8 tot 12 weken bij de verloskundige bent geweest kunnen jullie gaan dromen van jullie kindje, indien alles positief blijkt te zijn. Vanaf dat moment is de kans relatief groot dat het allemaal goed zal komen, waardoor jullie een kindje gaan krijgen. Je kunt er al vrij snel voor kiezen om te horen te krijgen of het een jongetje of een meisje gaat worden, maar je kunt dat uiteraard ook een verrassing laten. De positieve zwangerschapstest is wat dat betreft een belangrijke eerste stap, die wordt gevolgd door een aantal andere stappen.

Vragen?

Heb je nog een vraag? Of misschien een speciaal verzoek? Wij staan je graag te woord. Bel naar onze kraamlijn 085 – 105 19 09. Of stuur een mail naar info@birthcompany.nl

 

meld je nu aan

Direct inschrijven

Laat jouw kraamtijd onze zorg zijn! Meld je direct aan voor onze kraamzorg.