Thuisbevalling

Wanneer de bevalling begint, neem je contact op met je verloskundige. De verloskundige beslist wanneer er contact moet worden opgenomen met onze kraamzorg. De kraamverzorgenden van Birth Company kunnen op medische indicatie dag en nacht opstarten met het geven van kraamzorg. De kraamverzorgende helpt de verloskundige met de voorbereidingen en tijdens de bevalling. Net als de verloskundige, ondersteunt ze jou (en je partner) en geeft ze tips tijdens en na de bevalling.Wanneer het kindje is geboren en de verloskundige klaar is verzorgt de kraamverzorgende jou en de baby en ruimt ze alles op. Je hebt nu even de tijd om rustig met elkaar te genieten van dit nieuwe leven.

Let op! Zorg dat er een tas klaar staat met spullen voor het geval je toch naar het ziekenhuis moet. Wil je weten wat handig is om mee te nemen? Vraag het de verloskundige.

Ziekenhuisbevalling

Soms is er een medische reden om te bevallen in het ziekenhuis, maar je kunt er ook zelf voor kiezen omdat je dit prettiger vindt. Bij een poliklinische bevalling assisteert één van onze kraamverzorgenden de verloskundige in het ziekenhuis en net als de verloskundige, ondersteunt ze jou (en je partner) en geeft ze tips tijdens en na de bevalling. Wanneer het kindje is geboren en de verloskundige klaar is verzorgt de kraamverzorgende jou en de baby. Je hebt nu even de tijd om rustig met elkaar te genieten van dit nieuwe leven.

Wanneer er een medische reden is voor een ziekenhuisbevalling en de gynaecoloog de bevalling begeleidt, kun je ons bellen wanneer je weer naar huis mag. Je kunt ons hier dag en nacht voor bellen. De kraamverzorgende kan ook ’s avonds of ’s nachts opstarten om je te ondersteunen in de eerste uren thuis.

Couveusebaby

Wanneer jij al naar huis mag, maar de baby ligt in de couveuse, kan de kraamverzorgende thuis komen om te helpen. Je moet immers bijkomen van de bevalling en je gezondheid en rust is belangrijk. Vraag bij de zorgverzekeraar of deze “couveusezorg” ook vergoed wordt. Dat is niet altijd het geval.

meld je nu aan

Direct inschrijven

Laat jouw kraamtijd onze zorg zijn! Meld je direct aan voor onze kraamzorg.