Kosten Kraamzorg

Volledige kraamzorg wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Wel moet iedereen een wettelijke eigen bijdrage betalen van (in 2023) € 4,80 per uur. Heb je een aanvullende verzekering, dan kan het zijn dat de eigen bijdrage wordt vergoed door de zorgverzekeraar.  Neem contact op met je verzekering om te vragen wat er vergoed wordt. Kraamzorg wordt over het algemeen gegeven over een periode van 8 dagen, waarin maximaal 49 uur zorg wordt gegeven.

Bij Birth Company is het ook mogelijk om minimale kraamzorg aan te vragen, die bestaat uit 24 uur kraamzorg, verdeeld over 8 dagen.Bij minimale kraamzorg wordt alleen het allernodigst gedaan. Dit bestaat uit de verzorging en controle van de moeder, verzorging en controle van de baby, voorlichting en instructie en het waarborgen van de hygiëne. Ook hier is de wettelijke bijdrage van € 4,80 (in 2023) per uur verplicht.

Heb je vragen over onze zorg of over de mogelijkheden die Birth Company kan bieden, we zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur op 085-1051909, maar je mag ook altijd mailen naar contact@birthcompany.nl

Kraampakket en uitzet

Bij de drogist of apotheek kun je een kraampakket kopen of online bestellen. Sommige zorgverzekeraars sturen (bij een aanvullende verzekering) zo’n pakket standaard op. Meld je zwangerschap rond de 4e of 5e maand bij je zorgverzekering.

Naast het kraampakket is er een lijst opgemaakt voor een zogenaamde uitzet. Hierin staan artikelen die je zeker  in huis moet hebben voor gebruik tijdens en na de kraamtijd. Bij de meeste verloskundigen wordt zo’n lijst meegegeven. Voor een twee- of meerling is een aangepaste lijst.

Vind je het moeilijk allemaal? Birth Company helpt je graag.

Klein budget

Het is heel lastig om met een klein budget rond te komen, vooral wanneer er een baby op komst is. Om mensen met een klein budget tegemoet te komen, biedt Birth Company in samenwerking met Stichting Babyspullen gezinnen met een klein inkomen een starterspakket aan.  In dit starterspakket zitten de basisbenodigdheden voor een pasgeboren baby.

Wil je in aanmerking komen voor het starterspakket? Geef dit dan aan tijdens het intakegesprek. Onze zorgconsulent zorgt voor de aanvraag en handelt dit verder af.

meld je nu aan

Direct inschrijven

Laat jouw kraamtijd onze zorg zijn! Meld je direct aan voor onze kraamzorg.