De overheid vindt dat belangrijk en daarom wordt deze zorg vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering.

Dit is ook zo bij jouw zorgverzekering, want we hebben met alle verzekeringsmaatschappijen afspraken gemaakt.

Moet​ ​jij​ ​daar​ ​iets​ ​voor​ ​doen? Nee,​ ​wij​ ​regelen​ ​het​ ​voor​ ​je.

Op hoeveel uur kraamzorg heb je recht?

  • De meeste moeders krijgen 49 uur
  • Het minimum is 24 uur
  • Het maximum 80 uur

De zorg is altijd verdeeld over 8 dagen, gerekend vanaf de dag van je bevalling. In uitzonderingssituaties kunnen het 10 dagen zijn.

Het kunnen meer uren worden

Als je van je eerste kindje bevalt, kan het nodig blijken dat de kraamverzorgende langer bij je blijft dan ingecalculeerd. Ook door een onverwachte keizersnede kan je behoefte aan zorg groter zijn.

En het kunnen minder uren worden

Blijf je onverwachts een aantal dagen in het ziekenhuis of in een kraamhotel, dan gaat het aantal uren kraamzorg dat je daarna thuis nog krijgt omlaag.

Heb je behoefte aan extra zorg, dan geeft je verloskundige je een nieuwe zorgindicatie.

Binnen de basisverzekering heb je recht op maximaal 80 uur, verdeeld over tien dagen. Vraag aan je verloskundige om je goed op de hoogte te houden of je eventueel recht hebt op extra uren.

Wie bepaalt hoeveel uur je krijgt?

In het intakegesprek dat je met onze intaker hebt nadat je je hebt aangemeld, bespreken jullie jouw situatie: je gezondheid, je gezin, je behoeften.

De intaker bepaalt op basis van het Landelijk IndicatieProtocol Kraamzorg het aantal uur dat je krijgt. Meestal is dat dus 49 uur verdeeld over 8 dagen.

Dit aantal uren kan later nog worden aangepast; het verloop van je bevalling kan immers invloed hebben op je zorgbehoefte tijdens je kraamtijd.

De vergoeding en je eigen bijdrage

Wij hebben met alle zorgverzekeraars afspraken gemaakt. Ook jouw zorgverzekering vergoedt onze zorg dus vanuit je basispakket.

Wel is er een wettelijke eigen bijdrage van ​€4,30 per uur.

Ben je aanvullend verzekerd dan is de kans groot dat die eigen bijdrage deels of volledig wordt vergoed. Dat zoeken we voor je uit.

Sowieso merk je zelf nauwelijks iets van de administratieve afhandeling, want wij sturen de rekening direct naar je zorgverzekeraar. Zo hoef je zelf niets aan ons voor te schieten. Je hebt wel wat anders aan je hoofd!

Ook goed om te weten: de vergoeding van je kraamzorg heeft geen invloed op je eigen risico.

Wil je weten hoe het bij jou zit? Wij zoeken het voor je uit, dat hoef je niet zelf te doen.

meld je nu aan

Direct inschrijven

Laat jouw kraamtijd onze zorg zijn! Meld je direct aan voor onze kraamzorg.