In de eerste dagen na de bevalling leert de kraamverzorgende je om veilig en zelfstandig om te gaan met je baby.  Ze heeft antwoord op veel vragen en ondertussen doet ze ook nog het huishouden.  Een echte duizendpoot dus. Wat ze allemaal doet?

De Kraamverzorgende

  • Controleert en verzorgt moeder en baby
  • Helpt met borstvoeding of flesvoeding
  • Leert jou hoe je de baby verzorgt
  • Houdt de kraamkamer, het toilet en de douche schoon
  • Doet het basishuishouden en zorgt voor overige gezinsleden
  • Is je steun en toeverlaat in de kraamtijd
  • Onderhoudt contact met de verloskundige

Wanneer je het minimumpakket kraamzorg afneemt van 24 uur, dan doet de kraamverzorgende geen huishoudelijke taken.

Op de eerste dag van de kraamperiode zal de kraamverzorgende samen met jou de taken en de indeling van de uren nog eens doornemen. In het zorgplan, dat we samen met jou hebben opgesteld, kan ze al je wensen nalezen.  Speciale wensen worden nog eens doorgesproken om zeker te zijn dat alles goed is begrepen. Wil je het toch graag anders? Vertel het dan en de kraamverzorgende zal er alles aan doen om het mogelijk te maken.

Birth Company werkt volgens het zorgprotocol van het Kenniscentrum Kraamzorg en het Landelijk IndicatieProtocol Kraamzorg.

Borstvoeding

Zolang de Kraamverzorgende er is kun je haar allerlei vragen stellen, maar je mag op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur altijd onze lactatiedeskundige bellen, ook na de kraamperiode op ons telefoonnummer 085 1051909.

Kraamtranen

Heb je een dipje? Dat is heel gewoon hoor, kraamtranen horen er nu eenmaal een beetje bij. De kraamverzorgende weet dit en zal je helpen erdoorheen te komen.  Het is belangrijk dat je op tijd rust neemt en je lekker laat verwennen. Huid-op-huid contact met de baby  is goed voor de hormoonhuishouding in je lichaam, dat kan je hierbij helpen. Wanneer er echte problemen zijn, zal de kraamverzorgende contact opnemen met de verloskundige of de huisarts.

Gespecialiseerde zorg

Birth Company biedt een maximale zorggarantie, in de door jou toegewezen uren. We kunnen daarnaast ook extra specifieke kraamzorg aanbieden, wanneer daar behoefte aan is. Het gaat om zorg in bijzondere situaties, zoals zorg voor een kindje met een handicap. Klik hier voor informatie over gespecialiseerde kraamzorg.

meld je nu aan

Direct inschrijven

Laat jouw kraamtijd onze zorg zijn! Meld je direct aan voor onze kraamzorg.